Ride and Run

Haal je paard maar van stal, poets je schoenen en vet je fietsketting maar in! Op 19 mei 2019 is onze Ride & Bike en Ride en Run! RV & PC Hynstewille organiseert deze tocht in het Drentse plaatsje Wateren, vlakbij de Friese grens.

Wat is ride en run / bike

Bij Ride & Run en Ride & Bike is de samenwerking van ruiter en loper/fietser de grootste uitdaging. Combineer dat met de prachtige natuur van het Drents-Friese Wold en je gaat een unieke ervaring beleven. Teams van 2 of 3 personen (combinatie van 1 of 2 ruiters te paard met 1 of 2 hardlopers of 1 of 2 fietsers) leggen gezamenlijk een route af die de ideale tijd benaderd, maar niet overschrijd.

Paarden plezier is het belangrijkste

Bij deze recreatieve tocht is plezier het belangrijkst. Op een ontspannen manier kunnen verschillende disciplines zich meten aan de enige echt paardenkracht. De route ligt in het koloniale deel van Nationaal Park Drents-Friese Wold. De verschillende routes gaan over het historische “Desperado”-pad. Een herinnering aan de koloniën van Weldadigheid, die hier in de 19e-eeuw de teugels strak in handen hadden.

Voor ieder niveau

Deze recreatieve tocht is voor iedereen. De instap is 5 km. Wil je meer? 10 en 15 kilometer geeft al een stuk meer uitdaging. Ben je competitief ingesteld, dan kan je de strijd aan met de andere deelnemers. Bij opgave kan je aangeven dat je tijd geregistreerd wordt in een algemeen klassement. Voor de winnaars zijn er mooie prijzen.

Wat moet je verder nog weten?

De tocht is op 19 mei 2019 in Wateren. De inschrijving is voor iedereen, maar voor leden van Kring De Drie Stromen hebben wij een mooi voordeel. Voor hen is het startgeld € 10,- (pp), voor anderen € 15,- (pp). Na het invullen van het inschrijfformulier  kunt u het opsturen naar info@hynstewille.nl, en krijgt u vervolgens een starttijd toegewezen. Ook krijgt u een routebeschrijving naar het evenementen terrein. Het inschrijf geld kunt u overmaken naar (NL51RABO0349964467 t.a.v. RV & PC Hynstewille o.v.v. Ride & Run) of contant betalen op de dag zelf. Na afloop zal de uitslag op deze pagina gepubliceerd worden. In de algemene voorwaarden kunt u alle regels nog eens rustig doorlezen.